Aikido Bedrijfstraining | Aikido Training Aikido Coaching Aikido Workshops
15087
post-template-default,single,single-post,postid-15087,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
aikido bedrijfstraining

Aikido bedrijfstraining

Aikido bedrijfstraining ING Bank

Een Aikido bedrijfstraining verzorgen is altijd weer een feestje. Deze keer hebben we een bedrijfstraining verzorgt voor een enthousiaste  groep agile coaches van de ING Bank in Amsterdam.

Aikido is een Japanse krijgskunst en verschilt met alle andere krijgskunsten doordat er bij aikido geen sprake is van vechten of afdwingen. Aikido is dus geen vechtsport. Het gaat over winnen zonder vechten. Aikido gaat over verbinding maken en het oplossen van conflicten in plaats van deze te creëren. Er ontstaat meer harmonie met jezelf, de ander en de omgeving en van daaruit kom je altijd tot snellere en duurzame oplossingen.

aikido bedrijfstraining

Aikido en (agile) coaching

Ook bij coaching is het in onze beleving belangrijk dat het niet gaat om competitie, maar over het effectief begeleiden van de ander. Het gaat altijd om een gelijkwaardige relatie en vandaar ontstaat er meer samenwerking met elkaar en een grotere kans om sneller de gestelde doelen te bereiken.

Zeker bij agile en scrum is het teamproces belangrijk waarbij ieder individu een grote mate van verantwoordelijk kent en er in korte tijd tastbare resultaten behaalt dienen te worden. Een coach begeleidt en ondersteunt het proces van de ander en het helpt enorm als er sprake is van een voelbaar vertrouwen. Bij de toepassing van coach methodieken uit agile en scrum is dat helemaal essentieel.

aikido bedrijfstraining

Aikido bedrijfstraining

Aikido bedrijfstraining hoofd hart en buik verbinden

We hebben deze aikido bedrijfstraining stil gestaan bij echt verbinding maken en laten ervaren dat communiceren vaak vanuit het hoofd gaat. Zodra je ook je hart (compassie) en je buik (intuïtie) erbij betrekt ga je op een heel ander niveau communiceren. Er ontstaat letterlijk een nieuwe dimensie. Direct is er minder competitie en meer eensgezindheid. Via de eenvoudige ki oefeningen heeft iedereen bij de aikido bedrijfstraining aan den lijve kunnen ervaren welk verschil dat maakt én hoe je het kunt inzetten op de werkvloer.

 

Aikido in bedrijf

Fijn was ook de terugkoppeling en toepassing van de universele ki principes en aikido principes naar de dagelijkse coaching praktijk met een aantal oefeningen.

Een eenvoudige ki oefening is het staan met aandacht is bijvoorbeeld heel goed te gebruiken bij de agile of scrum bekende  stand-up meeting. Wees je voor de meeting begint bewust van de energie van jezelf en van de anderen en begin met verbinding te maken met je eigen centrum. Dit kun je al doen door een paar keer goed ademen te halen en je voeten te op de vloer te voelen en ontspannen en rechtop te gaan staan. Doe het eens voor een volgende meeting en kijk wat er gebeurt.

Het is onze passie om mogelijkheden aan te reiken en niemand iets op te dringen

Aikido bedrijfstraining meer energie

Als coach herken je het misschien wel dat je bij het begeleiden van anderen enorm kunt “leeglopen”. Dat heeft te maken met het feit dat je bewust of onbewust de verkeerde energie van de ander overneemt. We hebben ook een oefening gedaan, waarbij je binnen een paar minuten leert om je eigen energie te behouden en nog steeds in verbinding met de ander kunt blijven. Dit is niet alleen fijn voor jouw als de coach, maar voor de persoon die gecoacht word.

Vertel me en ik luister, toon me en ik kijk, laat me het beleven en ik leer

Wil je meer weten over onze aikido bedrijfstrainingen of zelf een aikido bedrijfstraining of aikido workshop organiseren? Neem dan gerust contact  met ons op voor meer informatie en vraag een vrijblijvende offerte aan.

neem_vrijblijvend_contact_op

Johan Lodder
info@aikicoaching.nl

Johan Lodder is trainer en coach en geeft voor Aiki Ccoaching trainingen en workshops over de toepassing van natuurlijke principes uit de martial art aikido in het dagelijks leven en in het bedrijfsleven. Hij leert je de kracht van aandacht te ervaren door wonderbaarlijke feedbackoefeningen. Je komt terug bij je kern en gaat weer werken en leven vanuit jouw centrum. Johan beoefent sinds 1997 aikido en daarvoor ook andere martial arts. Het is zijn passie om mensen handvaten te geven voor een leven in overvloed.

Geen reactie's

Geef een reactie