Aikido Workshop - Aikido Training - Aikido Coaching - Aikido Workshops
587
post-template-default,single,single-post,postid-587,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Aikido Workshop

Aikido Workshop

Aikido workshop impressie.  Tijdens een aikido workshop of bedrijfstraining vertalen wij de eeuwenoude natuurlijke principes uit de oosterse krijgskunsten naar de dagelijkse praktijk. De principes vanuit aikido en andere kunsten zijn heel goed toepasbaar op de werkvloer en in je persoonlijke leven.

Bij onze aikido workshops gaat het hoofdzakelijk om het op een leuke en interactieve manier ervaren van de eigen ongekende mogelijkheden. Hierbij maken we altijd de vertaalslag naar de dagelijkse praktijk. Hier verbinden wij oost en west, denken en doen. De deelnemers leren een aantal oefeningen die ze thuis kunnen doen om zo de kracht van aandacht steeds bewuster te gaan ervaren.

IMG_2650

Zacht blijven

Je merkt dat zodra je je best gaat doen je niet meer in je centrum bent. Met simpele feedback oefeningen ervaar je de kracht van werkelijk gecenterd zijn. Je ontdekt met de ki oefeningen in de aikido workshop dat je veel “sterker” ben dan je denkt. Je hoef daar niet je best voor te doen. Je merkt dat je goed bent zoals je bent en dat je zoals je bent goed bent.

Bij de aikido workshop als aanvulling op een NLP opleiding van Training Nu uit Rotterdam ervaren de deelnemers steeds hun eigen persoonlijke “zachte” kracht. Aikido kan ook wel gezien worden als NLP in beweging. De kracht waar de grootmeesters, zen monniken en andere mystici veel over verteld en geschreven hebben staat centraal. Deze technieken en inzichten werden vroeger slechts in besloten kring onderwezen van generatie op generatie.

Het mooie is dat iedereen deze zachte kracht met de juiste instructie direct kan ervaren. Je hoeft er niet jaren voor te mediteren of te trainen. Alle deelnemers ervaren hun innerlijke kracht door aan de ki-oefeningen uit de aikido workshop mee te doen.

Wil jij dat ook een keer ervaren? Neem dan contact met ons voor meer informatie. Wil je aikido inzetten als onderdeel van een bestaande training? Dat kan ook. Meer informatie nodig, kijk dan verder bij een impressie van onze workshops en trainingen

Benut je ongelooflijke kracht met aikido workshop en ervaar de ki-principes

Gebruik je zachte kracht en ontdek dat je zonder te botsen en vechten, toch bij je keuzes kunt blijven en meer gedaan kunt krijgen met aanzienlijk minder inspanning. Alles begint bij het nemen van een beslissing en het maken van een bewuste keuze. Door geen strijd aan te gaan kun je bij jezelf blijven en geef je de ander ook de ruimte de hij of zij nodig heeft. Het betekent niet dat je het per se met de ander eens hoeft te zijn. Zorg er in elk geval voor dat jij geen onderdeel van het probleem bent. Voor een conflict heb je altijd twee partijen nodig. Kijk wat er gebeurt als jij besluit geen conflict aan te gaan.

aikido bedrijfsworshop

Aikido bedrijfsworkshop Abn Amro bank

De kracht van aandacht

Doe de dingen met aandacht en maak eens echt verbinding met jezelf en daarna bewust met de ander en kijk dan wat er dan gebeurt…

Er zijn twee natuurwetten die we laten ervaren bij onze aikido workshops en trainingen

 

1. Alles wat je aandacht geeft groeit!

2. Je lichaam volgt je aandacht!

 

Ki Oefening “Pootje lichten” uit de aikido workshop

aikido workshop oefening

Ki oefening pootje lichten

 

Het is niet mogelijk jezelf om te tillen. Maak verbinding met de ander en kijk wat er gebeurt!

Opmerkelijk om te ervaren dat je met de juiste ki (levensenergie) en toepassing van de ki principes, niet uit je balans gebracht kan worden. Men kan je niet pootje lichten. Bedenk dat dit niet alleen geldt voor deze fysieke oefening, maar juist ook in situaties op het werk of in het dagelijkse leven waar je het gevoel hebt dat er jou onrecht wordt aangedaan.

Ki en Aikido gaan over aandacht en over verbinding.

Aikido workshop oefening onbuigbare arm

ki oefening onbuigbare arm

Ki oefening onbuigbare arm

 

Nu zijn deze en de vele andere bijzondere ki oefeningen er slechts er om je de kracht van aandacht te laten ervaren. Je hoeft niet te vechten of je best te doen, want daar komt in de meeste gevallen alleen maar meer disharmonie uit. Je leert bij een aikido workshop om op te komen voor je belangen en bij jouw keuze te blijven, zonder te vechten. Je kunt opkomen voor je belangen zonder te hoeven vechten en dat voelt bijzonder en als je eenmaal weet hoe, dan is het een echt cadeau. Ik nodig je uit om zelf je eigen onbegrensde kracht te ervaren op één van onze workshops of trainingen.

Geen saaie stof of slaapverwekkende betogen, maar  het beleven en het lichamelijk ervaren van “de kracht van aandacht”

 

Wil je als aanvulling op een bestaande training de vertaling naar de aikido methode voelbaar en tastbaar maken?  Denk hierbij aan thema’s zoals weerbaarheid, vitaliteit, duurzame inzetbaarheid, leiderschap, communicatie en sales op de aikido manier.  Volg dan onze kennismaking aikido workshop of neem contact met ons op.

Wij werken met professionals, teams, directies en organisaties middels zakelijke workshops en incompany trainingen. Dit doen wij in veel gevallen samen en in co-creatie met gerenommeerde trainingsbureaus en programmamakers.  Hier de link naar de onze klanten pagina voor aantal referenties. De mens staat centraal in onze trainingen. Belangrijk is respect; niet (meer) vechten, maar ook voor jezelf opkomen en je doelen bereiken; teamwork; benutten van je talent en volledige potentieel.

Wil je zelf je eigen ki – levensenergie ontdekken en een training of workshop bijwonen of organiseren, neem dan gerust contact met ons op. Ook verzorgen wij een aanat maal per jaar gratis introductie aikido workshops ter kennismaking, speciaal voor trainingsbureaus en programmamakers die de meerwaarde zien van fysiek leren in combinatie met de principes uit aikido.

neem_vrijblijvend_contact_op

 

aiki buiging

Johan Lodder
info@aikicoaching.nl

Johan Lodder is trainer en coach en geeft voor Aiki Ccoaching trainingen en workshops over de toepassing van natuurlijke principes uit de martial art aikido in het dagelijks leven en in het bedrijfsleven. Hij leert je de kracht van aandacht te ervaren door wonderbaarlijke feedbackoefeningen. Je komt terug bij je kern en gaat weer werken en leven vanuit jouw centrum. Johan beoefent sinds 1997 aikido en daarvoor ook andere martial arts. Het is zijn passie om mensen handvaten te geven voor een leven in overvloed.

Geen reactie's

Geef een reactie