Ki in het dagelijks leven Koichi Tohei | Aikido Business Training & Coaching
153
post-template-default,single,single-post,postid-153,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Ki in het dagelijks leven Koichi Tohei

Ki in het dagelijks leven Koichi Tohei

Verbind je met de ki van het universum en beschik over een kracht en sterkte die altijd al van jou is geweest.

Al enige tijd ben ik geïnspireerd door een boek met de titel: “Ki in het dagelijks leven” van de aikido grootmeester Koichi Tohei. Het boek is in 1990 vertaald in het Nederlands door Wil Stoelman en niet meer te verkrijgen in de boekhandel. Ik heb besloten om de inhoud van het boek te delen op dit blog.

Ik ben gestart met het opnemen  van een aantal video’s waarbij ik delen uit het boek voorlees en naar eigen inzicht aanvul met mijn persoonlijke inzichten

Het boek gaat over “Ki” en “dagelijks leven”. Twee realiteiten van het leven. De abstracte en onzichtbare kracht van universele levensenergie (Ki) en het concreet zichtbare, vertrouwde en normale (individuele) leven van alledag. Twee uitersten van leven die volgens Tohei niet los van elkaar, maar juist omwille van de kwaliteit van menselijk leven tot integratie moeten worden gebracht. Het gaat niet over hoogdravende filosofie, maar laat de laat op een genietbaar eenvoudige wijze de verrassend praktische uitvoerbaarheid van de natuurlijke principes zien. Principes die voor iedereen direct werkzaam, voelbaar en daardoor overtuigd zijn. Aikido meester Wil Stoelman vermeldt dit ook op de achterzijde van het boek.

Het is mijn intentie om deze inzichten te delen met iedereen die daar open voor staat. Je meer bewust te laten worden van de eigen kracht (ki) en je verbinding met de universele levensenergie. Mede op deze Ki-principes is de coaching van AIKI gebaseerd.

Wat is aikido en wat is ki? Meer informatie vind je op de home page van AIKI

Wil je zelf een keer een proefles aikido meemaken? Dat kan. Je kunt altijd twee keer gratis meedoen en kijken of het wat voor je is.

Ook buiten Rotterdam zijn er meerdere aikido scholen waar je een kijkje kunt nemen of mee kunt doen met een proefles. Er zijn in Nederland verschillende aikido stromingen, dus er is voldoende keus om een school te vinden die bij jou past.

Wil je meer informatie over AIKI Coaching en workshops over de Ki-principes en de toepassing van Ki in het dagelijks leven, stuur ons dan een bericht via de Contact Pagina

Johan Lodder
info@aikicoaching.nl

Johan Lodder is trainer en coach en geeft voor Aiki Ccoaching trainingen en workshops over de toepassing van natuurlijke principes uit de martial art aikido in het dagelijks leven en in het bedrijfsleven. Hij leert je de kracht van aandacht te ervaren door wonderbaarlijke feedbackoefeningen. Je komt terug bij je kern en gaat weer werken en leven vanuit jouw centrum. Johan beoefent sinds 1997 aikido en daarvoor ook andere martial arts. Het is zijn passie om mensen handvaten te geven voor een leven in overvloed.

Geen reactie's

Geef een reactie