Ki Training | Aikido Business Training & Coaching
918
post-template-default,single,single-post,postid-918,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
ki training

Ki Training

Ki Training Stress Vrij Weekend

Afgelopen week een hele leuke Ki training en Aikido workshop mogen verzorgen voor NLP Nu in Wassenaar.  In het Stress vrij trainingsweekend hebben de deelnemers kennis gemaakt met onder meer principes uit het NLP Ook zijn er manieren aangereikt om met stress om te gaan De deelnemers hebben tools gekregen om los te komen van overmatig denken en stress. Wat voor iemand als vervelend of stress ervaren wordt kan voor de ander een leuke uitdaging zijn.

Ik vind het altijd heel mooi om een Ki training te mogen verzorgen. Deze keer waren we weer op een prachtige locatie. Ik wil alle deelnemers van harte bedanken voor hun interactie en het ervaren van wat er gebeurt in het lichaam tijdens in de ki oefeningen.

ki training

ki training

Ki Training

Het is fijn om met elkaar de kracht van aandacht te ontdekken en te ervaren wat het is om werkelijk in je eigen kracht te staan. De Ki training werd ervaren als een hele mooie aanvulling op het lesprogramma. We zijn eerst lekker in beweging gekomen om de energie te laten stromen en daarna hebben we de kracht van aandacht ontdekt.

Ki, komt van uit Aikido en betekent “levensenergie”. We bezitten allemaal een voorraad van deze energie. We worden ermee geboren en als we onze laatste adem uitblazen dan verlaat het ons lichaam. Tijdens ons leven kunnen deze energie verbruiken of gebruiken. Van het verbruiken ervan wordt je moe en als je het leert te gebruiken dan raakt het nooit op.

Middels het toepassen van eeuwenoude principes uit de oosterse krijgskunsten, kun je deze energie eenvoudig activeren en inzetten voor wat jij belangrijk vindt.

ki training one point

ki training one point

Bij een Ki Training of Aikido workshop gaat het om het lichamelijk ervaren van wat er zich in het moment aandient. We zijn ons deze keer meer bewust geworden van wat stress oproept en hoe je toch kalm kunt blijven. Iedereen heeft met bijzondere oefeningen zelf de kracht van aandacht kunnen ervaren. We hebben ontdekt wat je lichaam doet in het geval van stress en ook hoe je daar met je aandacht verandering in kunt brengen.

KI Training en houten wapens

In het Aikido oefenen we ook met een houten mes (tanto) en een houten zwaard (bokken) en deze keer hebben we deze instrumenten ook gebruikt om stress te simuleren. Het kan best een stressvol gevoel geven als er iemand met een mes of een zwaard voor je staat. Het gaat er hier natuurlijk om om te ontdekken wat dat energetisch met je doet. In het dagelijkse leven worden we gelukkig niet zo snel aangevallen met een mes of zwaard, maar opmerkingen van anderen kunnen je wel raken en stekend zijn.

Door op een veilige manier te oefenen kunnen we situaties uit het dagelijkse leven of van de werkvloer gebruiken om op een gezondere manier met stress om te gaan. Die nare opmerking van een collega of  hetgeen  je partner laatst zei toen hij/zij kwaad was. Hoe ga je daarmee om? Dit en veel meer hebben we onderzocht in deze Ki Training.

In de Ki training leer je meer bij jezelf te komen, in je eigen lichaam. In je centrum en hoe je vandaar uit verbinding kunt maken met anderen.

Ki Training leermomenten

– Je eigen grenzen bepalen en je eigen ruimte innemen
– Leven en werken vanuit je centrum
– Doel en richting geven aan wat jij belangrijk vind
– Omgaan met weerstand / agressie
– Echt samen werken met collega’s / partners
– Je stiltemomenten creëren en kalmte ervaren
– Je eigen kracht ontplooien vanuit ontspanning

Indien je meer wilt weten over één van onze Ki Trainingen of Aikido Workshops dan kun je altijd  met ons opnemen met:  AIKI Training Coaching Workshops

Johan Lodder
info@aikicoaching.nl

Johan Lodder is trainer en coach en geeft voor Aiki Ccoaching trainingen en workshops over de toepassing van natuurlijke principes uit de martial art aikido in het dagelijks leven en in het bedrijfsleven. Hij leert je de kracht van aandacht te ervaren door wonderbaarlijke feedbackoefeningen. Je komt terug bij je kern en gaat weer werken en leven vanuit jouw centrum. Johan beoefent sinds 1997 aikido en daarvoor ook andere martial arts. Het is zijn passie om mensen handvaten te geven voor een leven in overvloed.

Geen reactie's

Geef een reactie