Ki Workshop - Aikdo Workshop Ki Training Ki Coaching en Ki Workshops
15143
post-template-default,single,single-post,postid-15143,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
Afdelingsuitje Rotterdam

Ki Workshop

Ki Workshop

Ki Workshop – Ontdek de kracht in jezelf – Een Ki workshop of Ki training geeft je meer energie. Ontdek ook de kracht van aandacht!

Ontdek de kracht in jezelf – Bij een Ki workshop krijg je meer energie voor in het dagelijkse leven en voor op de werkvloer

Wat is Ki?

Ki is een Japans woord voor innerlijke kracht of levensenergie. Ki- energie bezitten we als mens in grote mate, maar we zijn ons er niet meer van bewust en daardoor gebruiken we het haast niet meer. Ki vind je ook in de krijgskunst Aikido. In een Ki workshop leer je er weer bewust gebruik van te maken. Je kracht voelen zonder spier(ballen)kracht te gebruiken, ervaren dat je door zacht (ontspannen) te zijn veel sterker bent.

ki bedrijfsworkshop

Ki bedrijfsworkshop ING coaches 2016

Waarom Ki?

Nadat je hebt deelgenomen aan de workshop begint een grote ontdekkingsreis! Je levenskracht, dus Ki kun je bij alles en in iedere situatie inzetten: lopen, zitten, fietsen, werken, autorijden, sporten, creatief bezig zijn en in en om het huis. Je kunt het zo gek niet opnoemen.

Wanneer je je levensenergie gebruikt, geeft dat een rustig en ontspannen gevoel waardoor dingen je makkelijker afgaan en er ruimte en tijd overblijft voor jezelf. Je bent niet langer aan het strijden met jezelf. Je komt in een flow staat, waarbij de energie vrij stroomt. Met Ki leren we mensen ook om steviger op de grond te staan. Bijvoorbeeld kinderen die gepest worden leren we om veel weerbaarder te zijn zonder te hoeven vechten. Zowel bij mezelf als bij mensen die ik heb mogen laten kennismaken met Ki zie ik steeds weer prachtige veranderingen, enkele eenvoudige voorbeelden:

–              betere communicatie  en resultaten op de werkvloer

–               knieën en armen die weer buigzaam worden,

–               examenvrees neemt af,

–               je leert je grenzen aan te geven en je ruimte in te nemen,

–               zelfverzekerdheid neemt toe,

–               geen pesterijen meer op school/werk

–               de (werk)sfeer verandert positief en onderlinge relaties verbeteren

 

Ki Workshop werkwijze

Tijdens de workshop maken we gebruik van een grote verscheidenheid aan leuke en wonderbaarlijke feedback oefeningen die door iedereen zijn uit te voeren. Deze hebben als doel:

bewustwording van lichaam en geest en het herontdekken van je mogelijkheden.

 

Ki bedrijfsworkshop

Een Ki workshop kun je ook doen met je collega’s als onderdeel van een afdelingsuitje of een bedrijfsuitje. Naast de het ontdekken van je eigen levensenergie merken we dat er onderling meer begrip ontstaat en een betere samenwerking. Daarnaast wordt er ook veel gelachen. Het is in dat geval ook mogelijk om de workshop geheel af te stemmen op de dynamiek en de behoeften van het team of het bedrijf. Afhankelijk van de afspraken krijgen alle deelnemers een eigen aikido pak.

aiki training

Deelnemers Ki bedrijfsworkshop in dojo Klaaswaal

De kracht van Ki ligt in de eenvoud

Je hoeft er eigenlijk niks voor te doen. De ki oefeningen worden grotendeels in tweetallen uitgevoerd waarbij afwisselend de een en dan de ander zich bewust wordt van zijn of haar mogelijkheden. Gewerkt wordt vanuit respect voor jezelf en van daaruit naar de ander, waarbij het doel van de oefeningen steeds centraal staat. Tijdens de workshop is er altijd gelegenheid voor vragen.

Ki Workshop informatie

Wil je meer weten of zelf een ki workshop bijwonen of organiseren, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

neem_vrijblijvend_contact_op

Johan Lodder
info@aikicoaching.nl

Johan Lodder is trainer en coach en geeft voor Aiki Ccoaching trainingen en workshops over de toepassing van natuurlijke principes uit de martial art aikido in het dagelijks leven en in het bedrijfsleven. Hij leert je de kracht van aandacht te ervaren door wonderbaarlijke feedbackoefeningen. Je komt terug bij je kern en gaat weer werken en leven vanuit jouw centrum. Johan beoefent sinds 1997 aikido en daarvoor ook andere martial arts. Het is zijn passie om mensen handvaten te geven voor een leven in overvloed.

Geen reactie's

Geef een reactie